top of page
1/3

Díjak:

Páva minősítés 

Szakmai tanulmányok:

HH népmesetanfolyam

Kinek mesél:

felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt

Hol mesélek:

Az ország szinte minden régiójában, határon túl, sőt már "tengeren túl" is volt alkalmam mesét mondani. 

Kapcsolódó tevékenység:

néptánc

PINTÉR ZSOLT

mesemondó

A népi kultúra mindig közel állt hozzám, gyerekkorom óta néptáncolok. Feleségem javasolta, hogy végezzem el a HH mesemondó tanfolyamát. Az oktatók inspiráló gondolatai egy egészen új világot nyitottak meg előttem.
Gyermekként a Rábaköz szívében Csornán növekedtem, ahol szüleim kicsi korom óta a falusi gazdálkodás és az állatok szeretetére, valamint munka és idősek iránti tiszteletre neveltek. Tíz éves koromban érintett meg a néphagyomány, néptánc ami azóta is fontos része életemnek. 
30 éves korom óta vállalok vőfély szerepet hagyományos lakodalmakon.  
40. életévemhez közeledve „váltam” mesemondóvá, és terjesztem a magyar népmese szeretetét szerte az országban, illetve határon túl.  
Feleségemmel 2014-ben hívtuk életre és működtetjük Turán a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházat ahol a látogatók a hagyományos falusi élet és kultúrával ismerkedhetnek, kézműves, népi játék és népmese foglalkozáson vehetnek részt.   
2015 óta vagyok a Galgamenti Művészek Egyesületének elnöke majd 2017-től a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület alelnöke.  Nagy örömmel és energiákkal állítom a több évtizedes multinacionális környezetben szerzett vezetői tapasztalataimat a közösség és civil szféra szolgálatába.
Megálmodója és főszervezője vagyok a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválnak.

bottom of page