top of page

100 órás folyamatos mesemondás

Frissítve: 2021. szept. 29.

Idén – a csűrdöngölő egyesülettel közösen –


egy újabb nagy fába vágtuk a fejszénket: fejünkbe vettük, hogy felállítjuk a Leghosszabb folyamatos mesemondás világrekordját – 100 órán át fogunk folyamatosan mesélni önkéntes segítőinkkel (felhívásunkra több mint 120 mesemondó jelentkezett).

Szeptember 7-én, kedden délután 4-től 100 órán át

A több tucat mesemondó között ugyanúgy ott voltak a nagyöregek és az aprónépek, a pedagógusok, a szárnyukat bontogató és a rutinos mesemondók… A magyarországiaiak, az erdélyiek, vajdaságiak, sőt akadt angol, norvég, lengyel és horvát mesemondó is. Száznál is több magyar népmese szólalt meg, és jónéhány történetet hallhattunk a nagyvilág mesekincséből.

Meséltünk reggel, amikor felébredtünk, és nyújtózkodtunk egyet, és délelőtt, amikor már mind ébren voltunk… Meséltünk délben az ebéd előtt és az ebéd után. Meséltünk egész délután, míg le nem ment a nap, de még akkor sem hagytuk abba. Meséltünk éjjel, amikor csend volt körülüttünk, és néha halk horkolás is kísérte a szavainkat.

De nem adtuk fel, csak mondtuk és mondtuk…

…és mindig volt, aki hallgatta: napközben néha tucatnyi gyermek és tucatnyi felnőtt…, hogy szinte be se fért a jurtába a sok mesehallgató. Éjjel meg pokrócok alól kikukucskáló, minden álmosságát a jurtán kívül hagyó – na jó, néha mégiscsak elszundikáló – igazi nagypályás mesehallgatók tartották a meserfontot.


… és igen, megcsináltuk, szombat este 8-ig megállás nélkül szólt a meseszó a Hetedhét Hatvan népmesefesztivál Csodaszarvas jurtájában.


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page