top of page

Szakmai tanulmányok:

– Népmesekincstár Mesepedagógia képzés

– Kincskereső meseterapeuta képzés

– Hagyományok Háza népmesetanfolyam 

– Tánc- és drámapedagógus

Kinek mesél:

Szeretek kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesélni. Korosztálytól függően választom  a meséket, így a repertoárom elég széles, a rövidebb állatmeséktől a nagy tündérmesékig mindent szívesen mondok.

Felnőtteknek szívesen mondok pajzán népmeséket.

Hol mesélek:

Magyarországon, külföldön (angol és holland nyelven kis közösségeknek)

Kapcsolódó tevékenység:

– kézműves, alkotó tevéknységek

– mesetornázom, gyerektáncházazom

ZÁMBORSZKY ESZTER

mesemondó, tánc,-dráma,-mesepedagógus, interkulturális nevelési szaktanácsadó

Édesanyám óvónő, nagymamám, a család nagy mesemondója, a dédanyám füvesasszony, ükanyám a nemesi családból kitagadott, vándorszínész volt, így a gyökereim a történetmondáshoz erősek. Én magam első lányom fogantatásával kerültem a hallgatóból a mesemondó oldalra. Bár színinövendékként előtte is volt szerencsém történeteket átadni, de a  mese az valami egészen más, az maga a csoda, amely univerzális, kortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül tud segítség lenni, vidám és szomorú percekben. 

Mivel B-A-Z megyében élek, ezt a környéket részesítem előnyben mesemondóként, óvodákban, iskolákban, különböző rendezvényeken mesélek, a WOW piknikező-Tündérkert állandó mesemondója vagyok.

A Szépenszóló Társulattal járjuk az országot mesével, dallal, tánccal szórakoztatjuk a közönség apraját, a nagyját pedig egy teljes estét betöltő népmesékből összeállított színházi előadásunkkal, ami Az így kell a gyertyát tartani, címet kapta.

Mese foglalkozásokat, mesetornát, mesekocsmát tartok. Az Aranyalma mesekonferencia és mesefesztivál főszervezője vagyok.

bottom of page