top of page

jan. 25., Sze

|

Élőszóval – Webinárium

Az üveghegyen túl… – Vajdasági mesemondók műhelyei és megjelenésük a médiában – Az Élőszóval sorozat webináriuma

Webináriumonkon három beszélgetőtársunk lesz, ezúttal a Vajdaságból, hogy megismerkedhessünk az ottani mesemondó műhelyek létrejöttének okaival, felnőttek és gyermekek körében végzett munkájukkal, a nagy regionális mesemondóversenyhez fűződő kapcsolatukkal.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Az üveghegyen túl…  – Vajdasági mesemondók műhelyei és megjelenésük a médiában –  Az Élőszóval sorozat webináriuma
Az üveghegyen túl…  – Vajdasági mesemondók műhelyei és megjelenésük a médiában –  Az Élőszóval sorozat webináriuma

Idő és helyszín

2023. jan. 25. 19:00 – 2023. jan. 26. 20:30

Élőszóval – Webinárium

Vendégek

Az eseményről

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az „ÉLŐSZÓVAL, amit a meséről tudni kell” című ismeretterjesztő online előadássorozatának, ami Meseszó Egyesület és a Hagyományok Háza közös szervezésében valósul meg.

2023 első, rendhagyó alkalma: „Az üveghegyen túl…” Vajdasági mesemondók műhelyei és megjelenésük a médiában címmel.

Rendhagyó azért, mert nem egyetlen, hanem három beszélgetőtársunk lesz, ezúttal a Vajdaságból, hogy megismerkedhessünk az ottani mesemondó műhelyek létrejöttének okaival, felnőttek és gyermekek körében végzett munkájukkal, a nagy regionális mesemondóversenyhez fűződő kapcsolatukkal.

Azzal, hogyan segíti a mai mesemondókat a néprajzi kutatás, hogyan hatnak vissza a közművelődésre a vajdasági népmesegyűjtések és feldolgozások. Megismerkedünk az utóbbi időben létrehozott reprezentatív, népszerű, a Pannon RTv-ben megvalósult mesemondás-sorozatával is, amely a közösségi médiában mindenkinek elérhetővé teszi a legérdekesebb meséket, a Vajdaság különféle nyelvjárásait, a legjobb helyi mesemondók által.

Vendégeink lesznek:  Baráth Hajnal Anna, a zentai Városi Könyvtár vezetője,  Nagy Abonyi Szabolcs, a Vajdasági Művelődési intézet munkatársa, akiknek a filmsorozatot köszönhetjük,  Raffai Judit folklorista, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának egyetemi tanára.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrálóknak egy nappal a program előtt küldjük a zoom-linket.

Aki előre megismerkedne a vajdasági mesék világával, a mesemondás helyzetével, annak ajánljuk a szóban forgó filmsorozatot: https://pannonrtv.com/tv/az-uveghegyen-tul és ezt a folklorisztikai írást: http://adattar.vmmi.org/.../21040/hid_2013_10_10_raffai.pdf

A ZOOM linket az előadás kezdete előtt 1 órával a Facebook eseményünknél is megtaláljátok.

https://www.facebook.com/events/910945886574518/?ref=newsfeed

Az előadásról felvétel készül!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Esemény megosztása

bottom of page