top of page

Országos Népmesekonferencia

Frissítve: febr. 8.

2023. szeptember 22-én került megrendezésre Szentendrén a XIX. Országos Népmese - konferencia. A rendezvénynek a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár adott otthont. Címe: Mese a családban, a család a mesékben. A program főszervezője a Magyar Olvasástársaság HUNRA.

A Meseszó Egyesület társszervezőként segítette az esemény létrejöttét. A délelőtti részt Szabó Ágnes (az egyesület alelnöke) hagyományos élőszavas mesemondása vezette be. Érdekes előadások és izgalmas workshopok tették hasznossá és felejthetetlenné ezt a napot. Délután Mészárosné Hacsi Anna mesélet a konferencia helyszínére szervezett gyermekcsoportnak. Bumberák Maja a művészetterápiás munkáját mutatta be, mely az élőszavas mesemondás köré szerveződik:


"A népmese - konferencián nagyon jó volt látni, hogy milyen nagy számban voltak a résztvevők. Nagy élmény volt együtt lenni a Meseszó Egyesület tagjaival és megismerni új embereket is. Külön öröm volt bemutatni azt a programot, ahol az alkalmazott mesemondás állt a középpontban, ahol egy átmeneti szálló lakóinak meséltem és tartottam művészetterápiás programot. Az előadást nagy érdeklődéssel fogadták a résztvevők, jó volt a visszajelzés.

Számomra érdekes és örömteli látni, hogy a különféle mesével foglalkozó csoportok, irányzatok képviselői mennyit tanulnak egymástól, és évről évre egyre nyitottabbak egymás felé."






53 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page