top of page

Tiszteletbeli tagjaink - 2018

Két tiszteletbeli taggal bővült a Meseszó Egyesület

A Kárpát-medencei Népmesemondó Találkozó keretében felkértük Petrovecz Lászlóné Bartus Terézt, és Csipkés Vilmost, tiszteletbeli tagként csatlakozzon egyesületünkhöz. Megtiszteltetés számunkra, hogy mindketten elfogadták a felkérést. Ezúton is szeretnénk megköszönni a találkozón elmondott meséket, és a mesekincsünk megörzésében, éltetésében az elmúlt évtizedekben folytatott munkájukat. Hosszú életet és egészséget kívánunk mindkettőjüknek.

Petrovecz Lászlóné Bartus Teréz

(herencsényi palóc mesemondó)

Terka néni a legjobb helyről tanulta a népmeséket. Édesanyja Bartus Józsefné Herencsény neves mesemondója, a Népművészet Mestere volt. A leánya, Terka néni az ő örökségét adja tovább. Rendezvényeken mesél, versenyeken indul, és ér el helyezéseket. Édesanyja nyomdokaiban jár, hiszen az összes meséjét tudja, és meséli is. Hallhatunk tőle állat-, és tündérmeséket, felnőtteknek szóló huncut meséket.

Csipkés Vilmos

(arlói cigány mesemondó)

Az arlói Vilmos bácsi, igazi hagyományos mesemondó. Édesapjától, édesanyjától és katonatársaitól hallott népmesékkel szórakoztat bárkit, aki meghallgatja művészetét. Édesapja a cigány virrasztók, a faluközösség mesemondója volt. Később Vilmos bácsi lett az, aki a helyi közösségben és a családban továbbvitte a mesemondás hagyományát, akiből vérbeli és szenvedélyes mesemondó vált. Repertoárjában a tündérmesék mellett tréfás és pajzán meséket találunk.


0 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page